Příběh nejoblíbenějších českých koloběžek Kostka

Od první koloběžky pro syna k Vánocům až k celosvětové distribuci

Společnost Kostka, proslulá svými koloběžkami do města i do terénu, má za sebou už poměrně dlouhou historii. Od výroby prvních rámů jízdních kol v téměř „garážových“ podmínkách v roce 1992, přes výrobu první koloběžky samotným "otcem" koloběžek panem Markem Kostkou se dostala až k současné podobě, kdy nabízí koloběžky všech typů i variant pro hobbíky i aktivní sportovce.

Nejkvalitnější české koloběžky Kostka

Začátky s rámy jízdních kol

Historie společnosti Kostka sahá až do roku 1992, kdy ve stísněnějších podmínkách nejprve začínala v oboru kovovýroby a zámečnického průmyslu. O něco později už tehdejší zaměstnanci vyráběli pro první tuzemské zákazníky rámy jídních kol, která se lakovala práškovým komaxitem. "Pamětníci" si ještě možná vybaví, že se v té době společnost přesunula do prostor bývalého závodu ČEMOLEN  v Potůčníku.

Koloběžky pro děti i dospělé

První koloběžka

Koloběžky nastoupily až o pár let později. Psal se rok 1998 a nynější „otec“ koloběžek Kostka – pan Marek Kostka sháněl právě koloběžku pro syna k Vánocům. Žádná z tehdejší nabídky však nevyhovovala jeho představám, proto si pár koloběžek vyrobil sám. Jednu našel synek pod stromečkem, ostatní udělaly radost kamarádům – po koloběžkách se zaprášilo a byla velká sháňka po dalších s vyváženým poměrem: cena – kvalita. To ještě pan Kostka netušil, že vzniká jeho životní příběh s velkou budoucností.

Sériová výroba začíná 

Za tehdejších „pravěkých“ podmínek oproti těm současným se v roce 1999 rozjela první sériová výroba koloběžek Kostka, zpočátku s určením pro děti. Postupem času se koloběžky vyvíjely, prošly výrazným konstrukčním vývojem a vzniklo mnoho modelů od těch dětských až po koloběžky určené aktivním sportovcům. Jeden čas dokonce byly k dostání i certifikované motorové varianty s nástavbou pro pomocný pohon Honda.

Koloběžky kostka do terénu

"Jedeme si svoje"

Dnes si pan Kostka a jeho zaměstnanci stále „jedou to svoje“ a vyrábí spoustu typů koloběžek v desítkách variant. Na své si přijdou aktivní páníčci se svými mazlíčky, příznivci víkendových vyjížděk podél vody i aktivní závodníci. Koloběžkování je skvělou aktivitou i pro lidi trpící na bolest zad – při jízdě na koloběžce se totiž posilují a tvarují svaly na nohou, zpevňují se hýždě, boční a zádové svaly, což pomáhá (kromě jiného) právě i na bolest zad. 

Městské koloběžky Kostka

Tradice a ohleduplnost 

Společnost Kostka si zakládá na kvalitě, dbá na ochranu životního prostředí a je držitelem mnoha certifikátů týkajících se kvality životního prostředí. 

Od počátku roku 2012 se Kostka stala registrovanou ochrannou známkou u Evropského patentového úřadu, čímž dosáhla komplexní mezinárodní ochrany v oblasti průmyslu. 

cyklonovak-kolobezka 
 My jsme stejně jako pan Kostka velcí fanoušci koloběžek pro volný čas, turistiku i sport. Proto si i u nás vyberete  svou  koloběžku Kostka!

 

 

×